Electrocauterizarea este o procedură care constă în încălzirea țesutului prin electricitate, metodă ce implică introducerea unui curent de frecvență înaltă într-o anumită zonă din organism cu scopul de a îndepărta țesutul nedorit, de a închide vasele de sânge sau de a crea o incizie chirurgicală.
Electrocauterul din dotarea Cabinetului Medical Dr. Zglimbea Lidia Florentina este un electrobisturiu performant, ce funcționează prin înaltă frecvență și este indicat pentru intervenții de micro-chirurgie și chirurgie medie monopolară și bipolară.
Prin selectarea funcției potrivite aparatul permite obținerea de rezultate chirurgicale profesionale datorită stabilității și superiorității specificațiilor tehnice.
Citirea digitală a puterii emise și monitorizarea funcției operative garantează o încredere absolută a condițiilor de lucru. Conexiunea electrodului neutru este monitorizată constant iar posibilitatea de a controla manual funcțiile, precum și puterea emisă, permite executarea intervențiilor chirurgicale fără a distrage atenția de la câmpul de lucru.
Precizie optică, combinată cu capacitatea de comutare între iluminare polarizată și nepolarizată, imagini de cea mai înaltă calitate şi flexibilitate la diagnosticare, dermatoscopul aflat în dotarea Cabinetului Medical Dr. Zglimbea Lidia Florentina oferă sisteme optice de o precizie de neegalat. Astfel, este posibilă în orice moment dermatoscopia de contact cu lichide de imersiune, permițând ca metoda de examinare să fie potrivită cu respectiva leziune a pielii pigmentate, pentru a obţine cel mai bun diagnostic.
Capacități de documentare digitală
Prin conectarea la aparatul de fotografiat DSLR (Digital Single-Lens Reflex) performant cu sistemul de lentile pentru aparate de fotografiat digitale al dermatoscopului, se asigură cea mai înaltă calitate posibilă imagisticii și totodată se stochează istoricul leziunilor, în acest mod lentilele special concepute integrează camera şi optica de înaltă calitate într-un ansamblu compact și performant ce răspunde nevoilor pacienților.
Analiza si monitorizarea digitală a leziunilor cutanate
Cu ajutorul dermatoscopiei digitale se poate urmări evoluția în timp a leziunilor cutanate cu risc crescut de transformare malignă, acesta fiind principalul mod de identificare a primelor semne ale apariției melanomului.
Camera foto performantă atașată dermatoscopului are rolul de a fixa digital toate detaliile leziunii cutanate, astfel încât să existe posibilitatea de a compara fotografiile efectuate la consultul inițial cu cele efectuate ulterior.
În acest mod, atât medicul cât și pacienții pot fi siguri că nicio modificare a leziunilor cutanate nu va rămâne neobservată.
Acesta este un sistem extrem de eficient care ridică standardele pentru orice tratament facial ducând proprietățile active ale substanțelor la un nou nivel:
Aplicatoarele unității de tratament hydrafacial – un nou tratament de hidrodermabraziune care combină într-o singură tehnologie curățarea, hidratarea și rejuvenarea.
Aplicatorul cu granulație de diamant este un dispozitiv nou pentru tratarea celor mai critice zone, cum ar fi zona T, într-o manieră selectivă și delicată, reducând în același timp aspectul cicatricilor și a vergeturilor prin pătrunderea în adâncime.
Proprietățile aplicatorului cu diamante pentru rejuvenarea pielii: un peeling obișnuit pe bază de apă nu este suficient pentru a trata pielea în mare măsură îngroșată. Cu aplicatorul cu granule de diamant, este posibilă tratarea celor mai problematice tenuri prin efectuarea unei microdermabraziuni controlate, neinvazive, care poate îndepărta stratul cornos, îmbunătățind astfel textura pielii și restabilind totodată elasticitatea pielii.
Cum funcționează unitatea de tratament hydrafacial?
Curățarea pielii numai cu demachiant și toner nu este suficientă pentru a o pregăti pentru tratament.
Stratul cornos al pielii, care se îngroașă de-a lungul anilor, face pielea mai puțin strălucitoare și moale și creează o barieră care împiedică pătrunderea substanțelor active.
Unitatea de tratament hydrafacial are 9 capete cu diferite niveluri de putere abrazivă, pentru un efect extra-exfoliant și rezultate uimitoare:
Sistemul de analiză a pielii aflat în dotarea cabinetului medical, utilizând inteligența artificială generativă, identifică o multitudine de aspecte ale tenului, de interes în procesul clinic de diagnosticare, cum ar fi existența unor pistrui, leziuni produse de soare, eritem, inflamație, riduri, pori dilatați, discromii, textură și altele.
De asemenea, se pot compara imaginile feței pacientului înainte și după îngrijirea pielii, analizatorul facial fiind unul dintre cele mai de încredere sisteme de analiză a tenului. Algoritmul de inteligență artificială este adaptat pentru a identifica cu precizie și zona O, zona T și zona U ale feței.
Analizatorul facial din dotarea cabinetului are spectru AI 8, cu 28 de milioane de pixeli de definiție ultra-înaltă, generează imagini clare și răspuns rapid la procesarea datelor. Potrivit diferitelor spectre, pot fi analizate 14 tipuri de probleme de la suprafață precum și din straturile mai profunde ale pielii.
Dispozitivul inteligent generează rapoarte complexe care pot contribui la stabilirea diagnosticului și a celei mai eficiente conduite terapeutice de către medic.
Cabinetul medical Dr. Zglimbea Lidia Florentina, prin implementarea inteligenței artificiale în procesul anamnezei, dispune de tehnologii avansate și echipamente de ultimă generație pentru efectuarea acestei proceduri.
Un diagnostic precoce și precis duce întotdeauna la tratamente eficiente și satisfăcătoare. Pentru eficiență în stabilirea diagnosticului și tratamentului, este necesară existența unui context clinic constatat de medic.
Analizatorul de scalp și păr aflat în dotarea cabinetului medical este unul performant, ce deține tehnologie de zoom variabil în timp real și imagistică cu trei spectre, este dotat cu lentile de înaltă eficiență, cu un factor de mărire între 10 și 200 de ori, toate acestea fiind combinate cu accesarea în mod independent a unui algoritm de inteligență artificială generativă.
Tricoscopia (dermatoscopia părului și scalpului) este cea mai nouă metodă utilizată pentru diagnosticarea diverselor afecțiuni ale scalpului sau firelor de păr. Modernă, comodă pentru pacient, foarte utilă pentru medic, neinvazivă și fără durere, tricoscopia a devenit un instrument important în diferențierea alopeciilor de diverse cauze și în monitorizarea răspunsului la tratament.
Aparatul laser aflat în dotarea cabinetului medical are funcții multiple și poate fi utilizat în abordarea terapeutică a venectaziilor și venelor în pânză de păianjen, micozei unghiei, eczemelor și a zonei zoster, dar și pentru rejuvenare cutanată.
Ca principiu de lucru, unitatea transmite energie laser care pătrunde în vasele de sânge superficiale. Conform principiului căldurii și luminii selective, oxihemoglobina este principala țintă. După absorbția energiei laser, energia termică este transmisă celulelor endoteliale din jur, provoacă deteriorarea pereților vaselor de sânge și descompune hemoglobina din vase, o transformă în grupuri mici de molecule care ulterior sunt absorbite de țesuturi. Între timp, pielea se poate repara și regenera singură, hemoglobina și capilarele zdrobite sunt absorbite de țesutul pielii, iar spațiul pe care îl ocupau este acoperit de țesut cutanat nou.
Laserul poate stimula creșterea colagenului dermic în timpul tratamentului vascular și poate crește grosimea și densitatea epidermei, astfel încât vasele mici de sânge să nu mai fie expuse și, în același timp, elasticitatea și rezistența pielii sunt îmbunătățite semnificativ.
Unitatea laser poate fi utilizată și în cazul onicomicozei (ciuperca unghiei), fără a afecta țesutul sănătos.
Aparatul pentru exfoliere facială profesional, aflat în dotarea cabinetului medical, combină trei funcții: exfolierea, curentul galvanic pentru a ușura pătrunderea produsului cosmetic și curentul EMS care îmbunătățește elasticitatea pielii.
Folosind ultrasunete, îndepărtează eficient impuritățile, sebumul și celulele moarte de pe suprafața pielii. Totodată, oferă o exfoliere delicată, fără a irita sau zgâria pielea, spre deosebire de exfolianții fizici tradiționali. Prin curățarea eficientă a pielii, produsele de îngrijire ulterioare sunt mai bine absorbite. Stimulează circulația sângelui, lucru ce poate duce la o piele mai radiantă și la îmbunătățirea metabolismului celular. Procedura se bazează pe tehnologia ultrasonică și nu necesită produse chimice pentru a produce rezultate, fiind potrivită pentru toate tipurile de piele.
Microneedling-ul este o procedură minim invazivă, care folosește ace foarte subțiri pentru a pătrunde în stratul superior al pielii. Astfel, înțepăturile superficiale împreună cu amestecul de substanțe active ajută la stimularea procesului de vindecare al pielii, ambele având drept consecință producerea de colagen și elastină în cantități mai mari, substanțe care redau pielii volumul, tonusul și fermitatea.
În funcție de problemele specifice ale fiecărui pacient, în cadrul procedurii se folosesc cocktail-uri de substanțe active medicale personalizate, din fiole sterile.
Microneedling-ul are utilizări cosmetice și medicale, în principal, pentru pori dilatați, riduri fine, piele laxă, subțire și ridată, cicatrici ușoare (în special cele de la acnee sau arsuri), discromii cutanate și vergeturi.
După mulți ani de practică, experiența a arătat că cea mai eficientă și sigură cale de a obține o asepsie / sterilizare completă este cu certitudine tratamentul în autoclav cu vapori de apă saturați, aceasta fiind și metoda cea mai folosită în spitale.
Autoclavul sterilizează cu ușurință materialele septice prin distribuția perfectă a căldurii și acțiunea vaportilor saturați, care fac posibil schimbul de căldură cu materialele de sterilizat. Motivul principal pentru sterilizarea cu vapori de apă saturați în presiune este că toate instrumentele trebuie să fie tratate termic la temperatura adecvată pentru un timp suficient.
Când vaporii intră în contact cu orice alt material mai rece, ei cedează brusc energia termică prin fenomenul de condensare, mărind astfel temperatura obiectului. În procesul de condensare al vaporilor pe microorganisme, fapt datorat diferenței de temperatură, această căldură este integral transferată cu efecte devastatoare asupra celulelor microbiene. Această acțiune continuă până la atingerea echilibrului termic.
Acest autoclav este folosit de medici pentru sterilizarea instrumentelor, fiind special fabricat pentru utilizarea in cabinete medicale, clinici și spitale, cu mai multe programe adaptate diferitelor materiale, respectiv:
Aparatul este dotat cu un sistem de vid cu pompa de vid, un sistem pre-vid din 3 timpuri si un generator de vapor independent integrat, care garantează eliminarea pernelor de aer rece din camera autoclavului, asigurând o sterilizare optimă, cu uscare prin vid. Acesta folosește un microprocesor cu sistem de control inteligent și o interfață simplă, sigura si fiabilă.
Parametrii si conditiile de munca ale aparatului se afiseaza pe display-ul digital, in timpul procesului de sterilizare. Pentru a asigura fiabilitatea procesului de sterilizare, aparatul efectuează un auto-diagnostic al problemelor si este protejat de supraîncălzire sau presiune excesivă, având un sistem automat de detectare al erorilor, cu coduri de eroare.